Hlavní obsah

V Liberci narazil autobus do sloupu, devět zraněných

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při ranní nehodě autobusu v centru Liberce se zranilo devět lidí. Autobus narazil do sloupu. Zranění byli odvezeni na traumatologii do liberecké nemocnice.

Foto: HZS Libereckého kraje

V autobuse se zranilo devět lidí.

Článek

„Dva lidé jsou zraněni středně těžce, sedm utrpělo lehká zranění," řekl Právu ředitel liberecké záchranné služby Stanislav Mackovík.

Řidič autobusu MHD linky č. 25 jedoucí od sídliště Broumovská naboural v 5.35 na křižovatce ulic Na Bídě a Jablonecká do sloupu a do zdi budovy v místě bývalé Textilany.

Policie uvedla, že podle zatím prvotních šetření by mohla za nehodou být nevolnost řidiče autobusu.

„Silnice, kde k nehodě došlo, uzavřena není, nicméně na místě jsou policisté, kteří provoz řídí. Vzhledem k tomu, že se nehoda stala v centru Liberce a navíc v době, kdy lidé jezdí do zaměstnání, poznamenalo to i plynulost silničního provozu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková s tím, že havarovaný autobus by měl silnici přestat blokovat kolem půl osmé.

Foto: HZS Libereckého kraje

V autobuse se zranilo devět lidí.

Policisté shánějí cestující z autobusu, kteří nebyli zraněni a z místa nehody následně odešli. „Žádáme, aby se přihlásili policistům na linku 158 a poskytli svědectví k průběhu dopravní nehody. Informace převezmou policisté na lince 158,“ dodala Suchánková.

Na místě zasahovali i liberečtí profesionální hasiči. „Současně s provedením protipožárního opatření pomáhali s transportem zraněných do sanitních vozů,“ informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám