Hlavní obsah

V křoví v Praze někdo zapálil bezdomovce. Utíkal pro pomoc do kasina

– Praha

Pražští kriminalisté vyšetřují případ zapáleného bezdomovce na pražském Proseku. Někdo ho během noci podle jeho slov podpálil v křoví. Muž se probudil a vyhledal pomoc v blízkém kasinu. Policisté hledají svědky události i pachatele. O případu ve středu informovala policie.

Foto: Policie ČR

Policie na místě činu.

Článek

Případ se odehrál 8. července kolem půlnoci v ulici Harrachovská. „Najednou se otevřely dveře a vešel člověk, který volal, ať mu zavoláme záchranku, že ho někdo zapálil. Ten člověk celý doutnal. Zavolali jsme záchranku, kde nám řekli, abychom vzali kousky ledu a ochladili ho. On si je ale nenechal na sebe dát,“ popsal zaměstnanec kasina, kam bezdomovec přiběhl.

Foto: Policie ČR

Místo, kde někdo zapálil bezdomovce.

Záchranáři 58letého muže ošetřili a převezli do nemocnice, kde byl uveden do umělého spánku. Muž utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně na více než 40 % těla. Záchranářům zopakoval, že ho někdo zapálil.

Foto: Policie ČR

Místo, kde někdo zapálil bezdomovce.

„Kriminalisté zjistili, že muž spal v parku ve křoví poblíž ulice Harrachovská a Cvikovská, kde ho zřejmě někdo ve spánku zapálil,“ řekla Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Podle ní kriminalisté hledají svědky, kteří v uvedené době viděli cokoliv podezřelého. Informace mohou předat na linku 158. Případ detektivové vyšetřují jako trestný čin těžké ublížení na zdraví, za které hrozí až 10 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám