Hlavní obsah

V Kojetíně se poprala skupina mužů, úder tyčí schytal i policista

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Čtyři muži se v úterý v poledne zapojili do rvačky na Masarykově náměstí v Kojetíně na Přerovsku. Při konfliktu použili kovovou tyč, zasáhli s ní také policistu. Tři muži skončili v policejní cele. Právo o tom ve středu informoval policejní mluvčí František Kořínek. Podle informací Práva se tito muži zapojili už do hromadné rvačky na kojetínském náměstí 7. června.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zpočátku verbální konflikt se během chvíle změnil ve fyzické napadení. Svědkem incidentu byl policista, který se ihned pokusil napadání zabránit. Jeden z mužů použil kovovou tyč, kterou udeřil protivníka do hlavy a zasahujícího policistu do ruky,“ sdělil Právu Kořínek.

V Kojetíně se popraly dvě skupiny lidí, střílelo se z pistole

Krimi

Do probíhající konfliktu tří mužů se zapojil ještě kolemjdoucí sedmatřicetiletý muž a také policista a městští strážníci. „Policistovi se společně se strážníky s použitím donucovacích prostředků podařilo konflikt ukončit,“ uvedl mluvčí.

Tři účastníci rvačky byli podle něj na místě zadrženi. „Z přečinu výtržnictví jsou však podezřelí všichni čtyři účastníci incidentu. Dva z nich jsou navíc podezřelí i z přečinu násilí proti úřední osobě,“ konstatoval Kořínek. Za výtržnictví hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Za násilí proti úřední osobě pak až na šest let.

Druhý útok

K podobnému incidentu došlo ve městě již před půl rokem. Tentokrát se do konfliktu nejprve zapojila trojice mužů ve věku 28 až 36 let. Podle informací Práva se úterní bitky účastnili stejní lidé jako sporu v červnu.

Sekery, tyče a plynovka: Policie obvinila aktéry hromadné bitky v Kojetíně

Krimi

Tehdy použili účastníci hromadné rvačky na náměstí plynovou pistoli a byli vyzbrojeni teleskopickou tyčí, obušky a sekerou. Obviněno bylo následně z trestných činů poškození cizí věci, výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu šest lidí ve věku 16 až 37 let.

Při potyčce, která tehdy ve městě vyvolala velké emoce, byli zraněni dva muži. Podle informací Práva se střetly po vzájemné slovní rozepři dvě skupiny Romů.

„Situaci v Kojetíně nadále pečlivě monitorujeme a v uplynulých dnech zde byl také posílen výkon hlídkové činnosti,“ doplnil Kořínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám