Hlavní obsah

V Kladně našli mrtvého muže. Kvůli podezření na virus zasahovali hasiči v ochranných oblecích

Kladno

Záchranné složky zasahovaly v úterý vpodvečer v Kladně u podezřelého úmrtí muže v bytě. Hasiči měli ochranné obleky a pomáhali s transportem pacienta. Zda může úmrtí souviset s epidemií koronavirem, ukáže až nařízená pitva.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah hasičů v Kladně ve speciálních oblecíchVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

 
Článek

Hasiči vyjeli na sídliště v Kročehlavech před půl šestou. Podle agentury Aktu bylo uzavřeno okolí kvůli velkému bezpečnostnímu opatření. Z reproduktorů byli občané upozorňováni, aby nevycházeli ven a na balkóny.

„Vyjížděli jsme na základě žádosti záchranářů k pomoci se snesením pacienta. Hasiči zasahovali v dýchací technice, protože to mají nařízeno ředitelem na všech výjezdech kvůli současným opatřením,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

„Záchranáři již osobě nemohli pomoci a lékař konstatoval smrt,“ potvrdila úmrtí mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

„Kriminalisté vyšetřují okolnosti úmrtí muže v Kladně. Příčinu smrti určí až nařízená pitva. Kvůli aktuální situaci byly z preventivních důvodů záchranné složky vybaveny ochrannými pomůckami,“ řekl Novinkám mluvčí policie Zdeněk Chalupa.

Agentura Aktu uvedla, že hygienik kolem osmé hodiny večer rozhodl o ukončení opatření s tím, že o dalším postupu se rozhodne ve středu.

Senátoři oznamují postup a opatření proti koronaviru

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám