Hlavní obsah

V Kladně demonstrovali příznivci Vlastenecké fronty

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

V Kladně se v sobotu odpoledne sešli příznivci Vlastenecké fronty. Ti podle svého oficiálního vyjádření chtěli pochodem oslavit Svatého Václava a den české státnosti. Podle informací policie proběhla akce bez větších problémů.

Článek

Demonstrace v sobotu odpoledne bez větších problémů skončila. Policie zadržela pouze jednoho člověka. "Muž pod vlivem alkoholu neměl s demonstrací nic společného. Chtěl se připojit k demonstrantům, ti to ale odmítli, a tak skončil na policejní stanici," řekla Novinkám kladenská policejní mluvčí Jana Dětská.

Pořadatelé nejdříve nahlásili začátek akce na třináctou hodinu, policii však později oznámili posun na druhou odpoledne.

"Podle našich informací byly na akci asi dvě stovky účastníků. Policisté byli v ulicích, situaci monitorovali, ale nemuseli zasahovat," doplnila mluvčí policie.

K dispozici měli policisté také vrtulník, nasazen byl i antikonfliktní tým i pořádkové jednotky. Ty byly pro posílení vyslány i z jiných okresů Středočeského kraje. Na místě byla také pražská jízdní policie, psovodi a další složky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám