Hlavní obsah

V karvinském dole zemřel horník

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Další smrtelný úraz se stal ve čtvrtek v provozech společnosti OKD v Karviné. V odpoledních hodinách pod uvolněnou horninou zemřel osmačtyřicetiletý zaměstnanec dodavatelské společnosti ALPEX. O tragédii informoval mluvčí OKD Ivo Čelechovský.

Foto: Pavel Karban, Právo

Důl Darkov. Ilustrační foto

Článek

„Během ražby prorážky pro budoucí porub v hloubce 1100 metrů pod zemí, kde dotyčný horník vrtal čelbu pro trhací práci, došlo k náhlému uvolnění a pádu horniny, která muže zasáhla. K úmrtí došlo i přes okamžitou pomoc spolupracovníků a neprodlený příjezd lékaře Hlavní báňská záchranná stanice,“ uvedl mluvčí.

Příčinu tohoto smrtelného úrazu nyní vyšetřuje komise složená ze zástupců OBÚ pro území krajů Moravskoslezského a Olomouckého, policie OKD, zástupců dodavatelské společnosti ALPEX a zástupců odborové organizace.

V dolech OKD letos už zemřel jeden polský horník, v lednu při otřesu v Dole Darkov. V loňském roce v podzemí OKD zemřeli čtyři lidé. OKD je od počátku května v úpadku. Insolvenční návrh na sebe podala sama společnost. Uvedla, že dluží nejméně 650 věřitelům více než 17 miliard korun a své závazky není schopna splácet.

Reklama

Výběr článků

Načítám