Hlavní obsah

V kanále se přiotrávil dělník, při záchraně zkolaboval i jeho kolega

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Dva muži, kteří ve čtvrtek v Ostravě-Hošťálkovicích pracovali na opravě kanalizace, skončili v péči záchranářů. Jeden z nich se při práci v podzemí nadýchal oxidu uhelnatého, druhý muž, který se podílel na jeho záchraně, zkolaboval u sanitky.

Článek

Informoval o tom mluvčí záchranky Lukáš Humpl. „Muž pracoval pod povrchem na opravě kanalizace. Během této činnosti však upadl do bezvědomí. Jeho kolegové přivolali pomoc, avšak nakonec se jim muže podařilo z kanalizace vytáhnout pomocí lana ještě před příjezdem hasičů,“ řekl mluvčí Humpl.

V okamžiku, kdy dorazila posádka záchranné služby, byl již devětatřicetiletý pacient při vědomí. „Zasahující lékař u něj však zjistil intoxikaci oxidem uhelnatým,“ řekl Humpl s tím, že pacienta záchranáři přepravili do nemocnice.

Práce záchranné služby však neskončila jen ošetřením zmíněného pacienta.

„V okamžiku, kdy již byli záchranáři na odjezdu z místa zásahu, došlo k náhlé zdravotní indispozici u dalšího z pracovníků. Muž, který se podílel na záchraně svého kolegy, znenadání zkolaboval v blízkosti sanitního vozu,“ dodal mluvčí.

Obtíže druhého pracovníka však nebyly tak závažného rázu. Přesto ho záchranáři předali lékařům Městské nemocnice Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám