Hlavní obsah

V Jizerských horách našli dětskou kostru

Právo, Ludmila Žlábková, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Nález dětských kosterních ostatků, k němuž došlo o víkendu v lokalitě Královka v Jizerských horách, řeší kriminalisté z Jablonce nad Nisou. O případu však zatím nechtějí mluvit. Ústy své tiskové mluvčí policisté pouze nález potvrdili.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Případ je velmi čerstvý a v tuto chvíli není v zájmu vyšetřování, abychom mohli poskytovat cokoli bližšího. Událostí se intenzivně zabýváme a zjišťujeme veškeré okolnosti, které jsou spojené právě s nálezem těchto ostatků,“ řekla Právu mluvčí Ludmila Knopová.

Nyní policie využije všechny dostupné prostředky, jako je soudní pitva či expertizy, které pomohou případ vyřešit.

Zdroj Práva potvrdil, že k objevu ostatků došlo v čase víkendu a v lokalitě Královka. Podle nepotvrzených informací měla dítě před několika lety porodit žena pracující v jedné ze zdejších chat. Těhotenství však tajila a dítěte se zbavila.

Místní ale o události nevědí. Královka leží v katastru Janova nad Nisou, ale ani starosta Daniel David (SLK) v úterý v poledne netušil, že zde možná došlo k trestnému činu.

Poté, co začal zjišťovat bližší okolnosti, odkázal na tiskovou mluvčí policie. „Jediná ona může o případu informovat. A i mně sdělí více ve vhodný čas a ne telefonem, nýbrž osobně,“ nebyl více konkrétní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám