Hlavní obsah

V Ivančicích hořela hala, škoda čtyři miliony korun

Novinky,

Více než stovka dobrovolných a profesionálních hasičů musela v noci na neděli zasahovat u požáru skladovací haly v Ivančicích na Brněnsku. Předběžnou škodu vyčíslil vyšetřovatel na čtyři miliony korun.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Zásah u haly v Ivančicích bude podle hasičů dlouhý.

Článek

Informaci o požáru hasiči obdrželi krátce po půlnoci. „První jednotka na místě zjistila, že hala o rozměrech cca 100 krát 50 metrů je již celá v plamenech a požár ohrožuje okolo stojící objekty a blízko zaparkované autobusy,“ sdělil Filip Venclovský s tím, že se je podařilo před ohněm uchránit.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Přes 100 hasičů v noci na neděli zasahovalo u požáru skladovací haly v Ivančicích na Brněnsku.

Hasiči posléze vyhlásili až třetí stupně požárního poplachu, proti plamenům nasadili devět vodních proudů, požár se hasil i pomocí výškové techniky.

Zásah potrvá déle

Ovzduší v blízkosti ohně monitorovala mobilní chemická laboratoř, nebezpečné koncentrace škodlivých látek podle mluvčího hasičů nezjistila. K rozebírání zřícených konstrukcí míří na místo zásahu speciální technika.

Požár v pražské firmě poškodil dvě auta, škoda přes milion

Krimi

„Předpokládáme, že zásah bude trvat delší dobu. Příčina vzniku požáru se stále vyšetřuje. Škodu vyšetřovatel předběžně odhadl na čtyři miliony korun,“ uzavřel Venclovský.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár se hasil i pomocí výškové techniky.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár skladovací haly v Ivančicích

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár skladovací haly

Reklama

Související články

Výbuch v domě na Břeclavsku zranil dva lidi

Jihomoravští hasiči zasahují od středečního dopoledne u výbuchu domu a následného požáru, při kterém se zranili dva lidé. K výbuchu došlo v obci Perná na...

Výběr článků

Načítám