Hlavní obsah

Po výbuchu v Kolíně hořela elektrárna

– Kolín • Aktualizováno
Novinky, ok, jap, kub

Středočeští hasiči zasahovali v pondělí v elektrárně v Kolíně, kde po výbuchu začalo hořet. Podle policie hořel uhelný prach, výbuch a plameny poškodily okna a střechu. Požár již je pod kontrolou, ale hašení bude trvat do noci. Incident se obešel bez zranění. Škoda se bude podle vyšetřovatelů pohybovat v desítkách milionů korun.

Záznam: V Kolíně hoří elektrárnaVideo: Novinky

 
Článek

„Došlo k výbuchu v zauhlovací cestě, exploze poškodila budovu. O žádném zranění zatím nevíme, všichni zaměstnanci stačili utéct,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Tereza Fliegerová.

V pondělí odpoledne podle hasičů hoří ještě uhlí v šachtě. Na místo dorazil automobil se speciálním kontejnerem s hasidly, takzvaný One Seven system, který hasičům pomůže s likvidací hořícího uhlí.

BEZ KOMENTÁŘE: V Kolíně hoří elektrárna.

Zauhlovací cesta je prostor, kudy se dopravuje uhlí ke kotlům. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu, vrtulník s bambivakem nepovolali kvůli husté zástavbě. Na místě zasahuje 18 jednotek.

Mluvčí policie Petra Potočná uvedla, že se vzňal uhelný prach, který následně vybuchl. „Požár se obešel naštěstí bez zranění,“ sdělila mluvčí s tím, že exploze poškodila okna a plameny se rozšířily na střechu.

To potvrdila také mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová s tím, že na místě je připravena jedna posádka pro případ, že by se někdo zranil.

Vyšetřovatelé během odpoledne upřesnili odhady ohledně škody, kterou požár způsobil, má se jednat o desítky milionů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Elektrárnu v Kolíně zachvátil požár.Video: David Rýva

Na místo vyrazili také kriminalisté, kteří budou místo požáru dokumentovat ze vzduchu pomocí dronu. Městská část Zálabí je silně zakouřená a výrazně se tam snížila viditelnost. Rozhlas informoval obyvatele, aby nevětrali.

Elektrárna patří společnosti Veolia Energie Kolín a zabývá se výrobou tepla a elektrické energie. Teplem zásobuje většinu kolínských průmyslových podniků, městských budov a organizací a také většinu obyvatel. Dodávky jsou po výbuchu zajištěny záložním zdrojem. ČEZ výpadek dodávek energií neeviduje.

Po výbuchu v Kolíně hoří elektrárna.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

V Kolíně hoří elektrárnaVideo: Aktu.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám