Hlavní obsah

V dubnu zemřelo na silnicích 39 lidí, nejméně od roku 1990

Na českých silnicích zemřelo od začátku dubna 39 lidí. Podle dostupných policejních statistik je to nejnižší počet obětí za stejné období od roku 1990. Dosud tento rekord držel duben 2010, kdy si nehody vyžádaly 48 mrtvých. Nejtragičtější čtvrtý měsíc se 115 mrtvými byl v roce 1997.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda francouzského autobusu z počátku dubna

Článek

Těžké zranění utrpělo při dubnových nehodách zatím 179 lidí. Mezi nejhorší patřila nehoda autobusu s francouzskými studenty u sjezdu z dálnice D8 u Rokycan v pondělí 8. dubna. Nepřežila ji šestnáctiletá dívka, v nemocnicích skončilo více než 20 lidí. Zraněním podlehl později v nemocnici také řidič autobusu.

Několik dalších dubnových nehod si vyžádalo dva mrtvé. Nejvíce ztrát na životech tento měsíc policie zaznamenala ve čtvrtek 11. dubna, kdy při nehodách zemřelo pět lidí. S bilancí tří obětí skončily čtyři dny.

Naopak během devíti dnů nezemřel na silnicích nikdo. Patří mezi ně i velikonoční pondělí, které bylo letos na silnicích výjimečně klidné. Celé letošní Velikonoce pak byly se čtyřmi mrtvými nejméně tragické za posledních minimálně 14 let.

Od počátku roku do úterý zemřelo na silnicích 151 lidí. Loni to ve stejném období bylo 179 obětí. V prvním čtvrtletí si nehody podle policie vyžádaly 112 lidských životů, loni v tomto čtvrtletí napočítali 123 tragických případů a o rok dříve 138.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám