Hlavní obsah

V červenci při nehodách zemřelo 53 lidí včetně 10 motorkářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při červencových nehodách na českých silnicích zemřelo podle předběžných policejních statistik 53 lidí, o osm více než loni. Celkem bylo za sedm měsíců letošního roku 286 obětí, v loňském roce jich za stejné období bylo o 18 méně. Informoval o tom ve středu ředitel dopravní policie Tomáš Lerch.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Tragická nehoda u Bohuňovic na Olomoucku.

Článek

"Zaznamenali jsme poměrně vysoký počet usmrcených spolujezdců, a to celkem deset. Je to dáno i charakterem tragických letních dopravních nehod, kdy velmi často hraje roli teplé počasí, ovlivnění sluníčkem nebo únava řidiče. To může způsobit přejetí do protisměru, kde pak má nehoda častěji fatální následky pro celou osádku vozidla," uvedl Lerch.

V červenci bylo i deset smrtelných nehod s účastí motocyklisty. Poslední tragická nehoda motorkáře se stala v úterý na Novojičínsku. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Kamión i motorka po nehodě u Rokycan shořely

Devět smrtelných nehod bylo v červenci s účastí chodce. U některých smrtelných nehod má policie podezření na řízení pod vlivem alkoholu, což podle mluvčího bývá v letních měsících častější.

Nejtragičtější červencová nehoda se stala v pondělí 16. července u Bohuňovic na Olomoucku. Na křižovatce se tam střetlo osobní auto s nákladním. Srážka měla fatální následky pro osádku osobního auta, ve kterém cestovali prarodiče se třemi vnoučaty. Oba starší dospělí i jedno z dětí těžkým zraněním podlehli na místě, další dítě zemřelo později v nemocnici. [celá zpráva]

Také nehoda, která se stala v sobotu 21. července v Třeboni, měla velmi tragické následky. Při čelním střetu dvou osobních aut tři lidé zahynuli, dalších šest lidí utrpělo lehká a středně těžká zranění. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Jeden z vozů po čelním střetu

Statistiky dopravních nehod jsou zatím předběžné, protože v některých případech mohlo být úmrtí při nehodě způsobeno zdravotním problémem. "Pokud se prokáže, že řidič zemřel vlivem zdravotní indispozice, a nikoliv v souvislosti s nehodou, pak to ve statistice nezůstane," dodal Lerch.

Podle něj mohlo někdy zdravotní problémy způsobit horké počasí, ale prokážou to definitivně až lékařské posudky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám