Hlavní obsah

V centru Zlína se srazil autobus se třemi auty

Právo, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Ke střetu výjezdového vozu lékařské služby první pomoci s linkovým autobusem a dvěma osobními auty došlo v neděli odpoledne v centru Zlína na tzv. křižovatce u Ria. Hromadná havárie se naštěstí obešla bez zranění.

Článek

Podle svědků vjel řidič vozu lékařské pomoci do křižovatky se zapnutým výstražným světelným a zvukovým zařízením ve chvíli, kdy tudy na zelený signál projížděla vozidla z vedlejších směrů. Přitom došlo k bočnímu střetu s autobusem. Náraz nemocniční vozidlo roztočil a odhodil na další dvě protijedoucí osobní auta, která zastavila a dávala přednost.

„Při kolizi nebyl nikdo zraněn. V linkovém autobuse cestovalo patnáct osob, které vystoupily a z místa odešly. V osobním autě Toyota cestoval čtyřletý chlapec, který byl upoután v bezpečnostní sedačce, a ta ho ochránila před zraněním. Řidiče i dítě preventivně překontrolovala lékařka z havarovaného vozu,“ uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Nehoda se stala na jedné z nejfrekventovanějších křižovatek ve Zlíně.

FOTO: HZS Zlínského kraje

Lékařské vozidlo bylo podle něj na výjezdu k hlášenému infarktu. Zdravotnický materiál musel být přeložen do náhradní sanitky a k zákroku byl poslán jiný vůz. Doprava na frekventovaném dopravním uzlu v centru města byla asi půlhodinu výrazně omezena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám