Hlavní obsah

V centru Havířova se střílelo, jeden člověk je zraněný

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov
Aktualizováno

Při dopolední střelbě v centru Havířova na Karvinsku byl zraněn jeden člověk. Střelcem byl muž, který ohrožoval zbraní okolí. Lidé se ho snažili uklidnit a zbraň mu vzít. Muž začal utíkat, otočil se a vystřelil na své pronásledovatele. Krátce po činu byl zatčen v plně obsazeném autobusu, kam nastoupil.

Foto: Aleš Honus, Právo

Místo střelby zajistila policie.

Článek

K incidentu došlo před desátou hodinou dopolední. Muž ohrožoval poblíž autobusové zastávky několik lidí. „Křičel po nich, ať mu dají pokoj. Pak se ozvaly postupně dva výstřely,“ řekl Právu svědek přestřelky.

„Říkali jsme mu, ať neblbne. Byl úplně zmatený, choval se jako blázen,“ řekl Právu jeden ze svědků, kteří muže pronásledovali. „Zastavil se, otočil a kamaráda střelil do nohy," dodal.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zbraň u místa činu

Potom se střelec snažil z místa ujet a nastoupil do autobusu, který se zrovna chystal odjet ze zastávky. „Řidič mu říkal, ať schová tu pistoli. Po několika desítkách metrů zastavil, otevřel dveře a toho muže s pistolí vytáhli strážníci, kteří v tu chvíli dorazili na místo. Už bych nechtěla nic takového zažít, měla jsem opravdu strach,“ řekla žena, která cestovala v autobusu.

Událost nyní vyšetřuje policie. Motiv zatím není znám. „Mohu potvrdit, že v Havířově na Národní třídě došlo ke střelbě, při které byl jeden člověk zraněn. Podezřelý ze střelby je nyní na služebně a probíhá jeho výslech," řekla Právu mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Podle informací Práva je zranění muže naštěstí jen lehčího charakteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám