Hlavní obsah

V Čelákovicích shořela výrobní linka

– Čelákovice • Aktualizováno

V Čelákovicích u Prahy v úterý hořela hala na výrobu ochranných pracovních prostředků. Několik lidí se nadýchalo kouře, záchranáři ale nemuseli nikoho ošetřovat, vyplynulo z informací policie a záchranné služby. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu, oheň už mají pod kontrolou.

Požár skladu v ČelákovicíchVideo: Aktu.cz

 
Článek

Oznámení o požáru v Průmyslové ulici hasiči přijali kolem 12:00. Starosta Josef Pátek (ODS) s odvoláním na prvotní informace uvedl, že hoří oděvy a chemické prostředky používané při výrobě. Podle policejní mluvčí Barbory Schneeweissové požár zachvátil halu na výrobu ochranných prostředků. Zhruba kolem 13:00 se hasičům podařilo dostat plameny pod kontrolu.

Řídící důstojník hasičů Zdeněk Bidzilia na místě řekl, že shořela výrobní linka v hale. Vozidlo, které stálo v garáži, se podařilo uchránit. Příčina ani výše škody zatím není známa, hasiči zatím škody v hale nesečetly.

Foto: Aktu.cz

Požár skladu v Čelákovicích

Na místo zamířila chemická laboratoř, která měřila, zda neunikají škodliviny do ovzduší. Místní obyvatelé neměli asi hodinu větrat. Pátek řekl, že městská měřicí stanice kvality ovzduší zaznamenala zvýšené množství škodlivin v ovzduší. Nyní je situace již v normě. Měřicí stanice se nachází asi 300 metrů vzdušnou čarou od místa požáru.

Podle mluvčí záchranné služby Petry Homolové při požáru nebyl nikdo zraněn. „Je to bez zranění, nikoho jsme neošetřovali," uvedla. Schneeweissová dodala, že v budově bylo několik lidí, kteří se nadýchali kouře. Pomoc zdravotníků ale zřejmě nepotřebovali. Příčinu a okolnosti události budou vyšetřovatelé zjišťovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám