Hlavní obsah

V bývalých kasárnách uhořeli dva lidé

– BOHUMÍN
Právo, Anna Bortlíčková

V Bohumíně uhořeli dva mladí muži Dva muži ve věku 29 a 32 let z Krnova uhořeli v neděli nad ránem při požáru v Bohumíně na Karvinsku. Tragédie se stala v jednom z objektů v areálu bývalých kasáren v Šunychelské ulici nedaleko centra města, kde je nyní mj. podnikatelské centrum. Dřevěná budova, kde byl autoservis a zkušebna hudebních skupin, lehla popelem.

Článek

"Oba mladí muži se v sobotu večer účastnili oslavy narozenin svého známého v jiné budově areálu. Do objektu, kde byla i místnost na přespání, šli spát," řekla Právu mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Petra Kůdely byl požár nahlášen ve čtvrt na pět nad ránem. Na místo vyjely čtyři profesionální jednotky z Bohumína, Karviné, Orlové a Havířova i bohumínští dobrovolní hasiči. Oheň se ale šířil velmi rychle.

"Při příjezdu hasičů byla zasažená asi jedna třetina dřevěného objektu, ale rychlost šíření ohně byla vysoká a oheň byl tak intenzivní, že požár zasáhl i zbytek objektu a zcela ho zničil," řekl Právu.

"Dvě silně ohořelá lidská těla byla ve spáleništi, které ještě dohořívalo, objevena před osmou hodinou," sdělil Právu jeden z hasičů na místě tragédie. Totožnost obětí byla potvrzena kolem poledne. Podle neoficiálních informací se jednalo skiny a oslava byla srazem příslušníků hnutí skinheads. "Zatím to nemohu potvrdit, prověřuje se to," odpověděla na přímý dotaz Práva policejní mluvčí.

Příčina požáru se vyšetřuje. "Pracujeme s několika verzemi. Požár mohl vzniknout od kamen, závadou na elektroinstalaci nebo od nedopalku cigarety. Přivolán byl i policista se služebním psem, který je specializovaný na těkavé látky," dodala Viačková. Škoda na majetku by podle Kůdely mohla dosáhnout až několika milionů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám