Hlavní obsah

V brněnské hospodě se vesele kouřilo a pilo

Právo, Novinky, Petr Kozelka, bad
Brno

Někteří hospodští a jejich štamgasti stále odmítají přistoupit na vládní opatření týkající se uzavření restaurací. Naposledy si tak brněnští policisté ve středu večer došlápli na jeden z lokálů v ulici Veveří v Brně.

Foto: Policie ČR

Někteří stále nepochopili vážnost situace

Článek

Otevřený podnik objevili strážci zákona při provádění kontrol nad dodržováním vyhlášeného zákazu volného pohybu a zákazu přítomnosti veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb.

Foto: Policie ČR

Někteří si pokoušeli najít výmluvu, proč jsou v zakouřené hospodě.

„Uvnitř zadýmeného lokálu pak kromě obsluhy načapali i několik hostů. Někteří z nich se dokonce snažili z nečekané situace pohotově vymluvit, marně. Nyní jim tak za očividnou lhostejnost k vládnímu nařízení hrozí vysoké sankce až dvacet tisíc pro neposlušné zákazníky a tři miliony pro provozovatele pivnice,“ prohlásil policejní mluvčí Petr Vala.

Jinde to není lepší

Policie zasahovala ze stejných důvodů i ve středu v Olomouci, na oznámení přijeli do jedné z místních hospod, kde několik lidí popíjelo. „Po příjezdu do provozovny skutečně zjistili, že tato je sice na dveřích označena cedulí 'zavřeno', nicméně se uvnitř nachází několik osob. Tyto seděly u stolu bez nasazených ochranných prostředků úst a nosu, sledovaly televizi a popíjely alkoholické i nealkoholické nápoje,” uvedla tisková mluvčí Lenka Vanková.

Přistižené osoby se podle ní vymlouvaly na to, že jsou rodinní příslušníci nebo zaměstnanci. Jeden z nich se dokonce schovával na záchodě.

Dalšího muže zase rozlítilo, že byl policejní hlídkou požádán, aby si nasadil roušku a legitimoval se. Začal být agresivní a vulgárně urážel policisty, ti mu pak naměřili dechovou zkouškou 2,3 promile alkoholu.

Obdobně zasahovala policie například i v Hrušovanech nad Jevišovkou na Znojemsku, Hrušovanech u Brna, v Uherském Hradišti nebo ve Vyškově.

Hospoda na Znojemsku měla i přes vládní nařízení otevřeno. Postih hrozí i hostům

Koronavirus

Za porušení nařízení přitom hostům hrozí až 20 tisíc korun pokuty, provozovateli až tři miliony korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám