Hlavní obsah

V Brně se v noci chtěli zabít tři lidé

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Ke třem lidem, kteří se rozhodli ukončit dobrovolně svůj život, vyjížděli v noci na čtvrtek strážníci městské policie v Brně. V jednom z případů se nakonec nešťastnou náhodou zřítil z mostu mladý muž, ve zbylých dvou se lidem v tísni jejich záměr ukončit život podařilo rozmluvit.

Foto: Petr Nový, Novinky

Strážníci se pokoušeli sebevraždu rozmluvit třem lidem.

Článek

Rušná noc brněnských strážníků začala před jednadvacátou hodinou, kdy jedna z hlídek spatřila v Osové ulici mladého muže, balancujícího nad tramvajovou tratí. "Nesouvisle vykřikoval, že skočí. Podle jeho chování byl pravděpodobně ovlivněn návykovou látkou," uvedla mluvčí brněnské městské policie Denisa Kapitančíková.

Strážníci se s mladíkem snažili komunikovat. Ten však v jednom okamžiku ztratil rovnováhu a spadl z kraje mostu. "Způsobil si vážné poranění pánve a hlavy a byl ihned převezen do nemocnice," doplnila Kapitančíková.

Takřka ve shodném čase na opačném konci města vyhrožovala v Charbulově ulici sebevraždou žena. Strážníci po příjezdu na místo zjistili, že se zoufalé ženě její záměr rozmluvili její příbuzní a posádky záchranky. Žena nakonec skončila v péči lékařů.

Asi hodinu a půl po pádu mladíka z mostu, zasahovali strážníci v Bohunicích u dalšího sebevražedného pokusu. Padesátiletá žena v Kornerově ulici nejdříve nožem ohrožovala své okolí a následně nůž přiložila ke svému krku se slovy, že hodlá spáchat sebevraždu. "Strážníkům se však podařilo rozrušené ženě její úmysl rozmluvit. Postaral se o ni přivolaný lékař," doplnila Kapitančíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám