Hlavní obsah

V Brně se střílelo, majitel obchodu zastavil zloděje plynovou pistolí

Brno

V Brně Králově Poli se v úterý odpoledne střílelo, majitel obchodu zastavil zloděje na útěku střelbou z plynové pistole do vzduchu. Pachatele policie zadržela. Řekl to mluvčí policie Petr Vala. Událost se obešla bez zranění.

Vyšetřování střelby v BrněVideo: Aktu.cz

 
Článek

Policie přijala na tísňové lince oznámení o střelbě ve Štefánikově ulici krátce po 17:00. "Přijali jsme oznámení, že se v ulici nachází muž, který má manipulovat a střílet z krátké střelné zbraně. Na místo jsme vyslali několik policejních hlídek, které následně zjistili, že se jedná o majitele obchodu, který pronásledoval pachatele krádeže," uvedl mluvčí.

Údajný zloděj se zbožím utíkal a majitel obchodu jej chtěl zastavit. "Vzhledem k tomu, že pachatel nerespektoval pokynu k zastavení, tak jedenkrát vystřelil do vzduchu z plynové pistole. Pachatel se poté zastavil a vrátil mu odcizené zboží," uvedl Vala.

Na ženu na Plzeňsku zaútočil staford, její syn střílel

Krimi

Podezřelého policie zadržela. Zjistila, že byl v minulých třech letech pravomocně odsouzen za krádež. Z krádeže je nyní také podezřelý, šlo o zboží za zhruba 3000 korun.

Foto: aktu.cz

Zásah policistů v Brně

Policie ale bude podle Valy také prověřovat, zda se protiprávního jednání nedopustil i majitel obchodu, protože na místě veřejně přístupném manipuloval a střílel z krátké střelné zbraně, byť šlo jen o takzvanou plynovku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám