Hlavní obsah

V Brně při požáru vybuchly acetylenové lahve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V centru Brna v Kopečné ulici v pondělí vybuchly tří acetylenové lahve, které byly určeny ke svařování. Nikdo nebyl zraněn. Policie už zahájila vyšetřování a vyslýchá první svědky události.

Článek

Požár vypukl na stavbě v druhém suterénu domu na křižovatce ulic Kopečná a Leitnerova. "Hořelo na ploše asi pět krát pět metrů, ale místnost byla plná elektroinstalačního materiálu na stavbu a hustý dým a velký žár bránil hasičům se dostat dovnitř. Z celkem deseti acetylenových lahví jsme u tří z nich našli poškozený obal vlivem výbuchu," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Policie začíná vyslýchat svědky události, už podle mluvčího Bohumila Maláška ale vyloučila úmyslné jednání. Šlo nejspíš o nehodu nebo zanedbání bezpečnosti práce, uvedl Malášek. 

Hasiči kvůli hrozbě dalších explozí evakuovali z domu kolem 60 lidí, do svých domovů a práce se podle Haida dostanou až odpoledne, kdy skončí ochlazování rozžhavených lahví na svařování ve speciálních vanách s vodou. "Láhve totiž mohou vybuchnout i se zpožděním. V suterénu poškodila tlaková vlna a velký žár jednu se zdí, jaké budou mít výbuchy následky, ale ukážou až expertizy," dodal Haid.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám