Hlavní obsah

V Brně budou o víkendu hlídkovat i rakouští policisté

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Při víkendové brněnské Velké ceně budou českým policistům pomáhat i jejich kolegové z Rakouska. Deset rakouských strážců zákona má hlavně usnadnit komunikaci s návštěvníky z německy mluvících zemí.

Článek

"Čeští a rakouští policisté vytvoří dvojice, které se budou pohybovat v blízkosti areálu Masarykova okruhu", vysvětluje Pavel Šváb z policejní správy Jihomoravského kraje.

"Rakouští kolegové budou požívat statut veřejného činitele stejně jako jejich čeští kolegové. Ale určitě se nikdo nemusí bát, že by ho jen tak na ulici zastavil rakouský policista a kontroloval jej. Jde hlavně o komunikaci s návštěvníky a větší operativnost", upřesnil Šváb.

V případě řešení závažnějších případů bude policistům nápomocno Centrum policejní spolupráce Drasenhofen-Mikulov, kde si budou moci strážci zákona rychle ověřit totožnost, zjistit informace o řidičských průkazech nebo zahájit a koordinovat pátrání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám