Hlavní obsah

V autě policistů zemřel opilý muž

TÁBOR

Nová povinnost policistů přepravovat na záchytku opilé lidi místo záchranné služby, může zřejmě za smrt muže, který ve čtvrtek ráno zemřel v policejním autě v Táboře. Přepravit na záchtyku ho prý museli, i když chvílemi upadal do bezvědomí.

Článek

Informoval o tom krajský policejní mluvčí Dušan Klícha. Povinnost vozit za určitých podmínek opilé lidi na záchytku ukládá policii od tohoto roku nový zákon. [celá zpráva]

Muže v silně podroušeném stavu objevili po půlnoci městští strážníci poblíž hotelu Palcát. Přivolali lékaře, který konstatoval, že muž je pouze opilý. Vyzval proto strážníky, aby jej předali státním policistům k odvozu na záchytku.

"Po příjezdu hlídka zjistila, že muž není schopen pohybu a ani komunikace. Upadl do bezvědomí, a proto byla znovu přivolána záchranná služba. Lékař opět konstatoval, že muž je v silně podnapilém stavu a je schopen převozu," uvedl mluvčí.

Policisté proto muže naložili za pomoci zdravotníků do služebního auta a odjeli před policejní oddělení, kde jej měli přeložit do druhého vozu. Na místě však zjistili, že muž nejeví známky života. Přivolaný lékař už konstatoval pouze smrt. Proč muž zemřel, určí až pitva.

Policisté nyní převáží opilé lidi, u nichž lékař neshledá žádná zranění, služebními vozy. Náklady na dopravu mají hradit opilí lidé, s vymáháním poplatků jsou však problémy.

Anketa

Myslíte si, že by opilé lidi na záchytku měla vozit policie nebo záchranka?
Policie, záchranku blokují pro vážnější případy
80,6 %
Záchranka, aby mohla v případě špatného stavu člověka zasáhnout
19,4 %
Celkem hlasovalo 6799 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám