Hlavní obsah

Cítím se výborně, vzkázal policista, kterého v Beskydech zasáhl blesk

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětatřicetiletý policista, kterého předminulou neděli zasáhl blesk v Beskydech, byl v úterý propuštěn z ostravské fakultní nemocnice. Podle lékařů je již ve velmi dobrém stavu, navíc měl obrovské štěstí. Muž po propuštění řekl, že se cítí velmi dobře.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Záchranářský vrtulník převezl zraněného

Článek

Jak Právo informovalo, blesk během bouřky udeřil do policejní čtyřkolky, ve které jeli dva policisté vykonávající službu v Beskydech. Oba policisté byli zraněni, přičemž jeden z nich musel být hospitalizován na Popáleninovém centru Fakultní nemocnice Ostrava.

Policisty na čtyřkolce v Beskydech zasáhl blesk

Krimi

„Je to velmi vzácný případ. Řekl bych, že to byl souběh příznivých okolností jak přírodních, tak lidských. Pacienta jsme probudili 24 hodin po zásahu. Komunikoval, byl orientovaný, a proto jsme jej mohli přeložit na standardní jednotku Kliniky popáleninové medicíny a rekonstrukční chirurgie,“ řekl primář Jan Jahoda z Kliniky anestezie, resuscitace a intenzivní medicíny.

Policista při svém propuštění poděkoval jak lékařům, tak svému kolegovi i náhodným kolemjdoucím, kteří mu na místě poskytovali první pomoc.

Úder blesku zranil v rakouských Alpách rodinu z Česka

Evropa

„Obrovský dík patří posádce vrtulníku a pak týmu Kliniky anestezie, resuscitace a intenzivní medicíny. To, že existuje popáleninové centrum, jsem sice věděl, ale že jednou budu jeho pacientem, mě nikdy nenapadlo. Cítím se výborně a uvědomuju si, že k rodině se mohu vrátit jen díky profesionálně poskytnuté pomoci,“ řekl policista.

Fakultní nemocnice Ostrava přijme ročně průměrně jednoho člověka, kterého zasáhl blesk. Většina z nich má trvalé následky.

Reklama

Výběr článků

Načítám