Hlavní obsah

Už ne přestupek. Nehodu vláčku v zoo vyšetřuje policie jako trestný čin

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Muže, který při srpnové havárii v Zoo Zlín řídil vláček, jenž zranil několik turistů, podezřívají policisté z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Dosud kriminalisté vyšetřovali nehodu jako přestupek. Na trestný čin událost překvalifikovali poté, co obdrželi lékařskou zprávu jedné ze zraněných žen. Devětapadesátiletému řidiči vláčku hrozí v případě prokázání viny až rok vězení.

Foto: Policie ČR

S lidmi se převrátil jeden z vagónů

Článek

„Budeme také zjišťovat, zda je muž držitelem příslušných řidičských oprávnění a zda se nedopustil trestného činu obecného ohrožení,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Vzhledem k počtu převážených lidí ve vozech vláčku totiž potřebuje řidič vlastnit oprávnění na autobus, nikoliv pouze na osobní automobil či traktor. Policisté proto nyní jeho řidičské oprávnění prověří.

Z mnohem vážnějšího trestného činu obecného ohrožení, kde hrozí až výjimečný trest, by se mohl řidič zpovídat ve chvíli, kdy by poškozených bylo minimálně sedm.

Po nešťastné nehodě došlo podle nynějšího zjištění policistů ke zranění šesti lidí, není však vyloučeno, že se ozvou další poškození.

Policie hledá svědky

„Žádáme všechny návštěvníky Zoo Lešná, kteří jeli místním vláčkem v neděli 7. srpna v 15.35 hodin odpoledne a byli svědky dopravní nehody, aby se ozvali na linku 158 nebo na telefonní číslo vyšetřovatele 974 666 583 a pomohli dopravním policistům objasnit přesný průběh dopravní nehody,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Vláček havaroval v zatáčce

Kuriózní nehoda se odehrála v srpnu. Vláček určený k přepravě návštěvníků jel v areálu zoo z kopce, když se jeden z jeho čtyř vozů převrátil na bok a narazil do procházejících lidí. Ti při tom utrpěli lehká zranění, s nimiž je záchranáři odvezli k ošetření do nemocnice. [celá zpráva]

Převrácený vagón zranil šest chodců, tři dospělé ve věku 28, 36 a 62 let a tři děti ve věku od jednoho roku do sedmi let. V době, kdy policisté z oddělení dopravních nehod dorazili na místo, už ve vláčku nebyl žádný cestující. Dechová zkouška u řidiče neprokázala, že by byl pod vlivem alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám