Hlavní obsah

Útok v Bedřišce by mohl být šetřen jako pokus o vraždu

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Dozor nad vyšetřováním nedělního žhářského útoku v ostravské kolonii Bedřiška si v úterý převzalo Krajské státní zastupitelství v Ostravě. Podle jedné z vyšetřovacích verzí není vyloučeno, že by případ mohl být překvalifikován na pokus o rasově motivovanou vraždu.

Článek

V úterý to Právu sdělila státní zástupkyně Brigita Bilíková z krajského státního zastupitelství. „Poté, co jsme si prostudovali spis, rozhodli jsme se, že příslušnost bude stanovena podle nejzávažnější ze stanovených vyšetřovacích verzí. Může jít jednak o pokus těžké újmy na zdraví z rasového motivu, v úvahu ale přichází také pokus vraždy s rasovým motivem. Jsme ale na samotném počátku šetření,“ řekla Právu Bilíková.

Zároveň potvrdila, že jednou z vyšetřovacích verzí může být, že motiv by mohl mít i nějakou spojitost se žhářským útokem ve Vítkově, na jehož vyšetřování Bilíková taktéž dohlížela.

Pachatele, který na dům obývaný romskou rodinou zaútočil ještě před ranním rozbřeskem, se doposud nepodařilo dopadnout. [celá zpráva]

Policie v pondělí nechtěla dále komentovat, zda ve vyšetřování došlo k nějakému posunu. Zatím nebyl nikdo obviněn „Potřebujeme čas,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám