Hlavní obsah

Útočník z arboreta bodal dívku hlavně do obličeje, zemřela na poranění mozku

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Celkem pětadvacet bodnořezných ran napočítali soudní znalci na těle čtyřiadvacetileté dívky, která byla loni na začátku března zavražděna v arboretu brněnské Mendelovy univerzity. Nejvíc ran šlo do obličeje a dvakrát dokonce čepel vražedného nástroje pronikla až do mozku. Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že vrahem je čtyřiadvacetiletý Radúz Šafránek, bývalý přítel zavražděné dívky. Případem se zabývá Krajský soud v Brně.

Mladík podezřelý z vraždy v brněnském arboretu u soudu Video: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

„Na těle byla mnohočetná bodnořezná poranění hlavy, horních končetin, trupu na zádech i na břiše a také na stehnech. Celkem jsme napočítali 25 bodnořezných poranění, hlavně v obličejové části. Bezprostřední příčinou smrti bylo poranění mozku,“ konstatovali soudní lékaři.

Napadení dívka, přestože nemohla nic tušit, se ještě stačila udatně bránit.

„Snažila se chytat onen zraňující nástroj, našli jsme typické známky obrany na jejích rukou,“ upozornili znalci. Kromě mozku měla dívka mimo jiné poraněnou bránici, ledvinu a slezinu. Nejhlubší rána pronikla 14 centimetrů do jejího těla.

Škrábance byly od větví, tvrdil mladík

Když policisté Šafránka den po vraždě dopadli, měl na těle i na obličeji několik škrábanců. „Rány svým stářím odpovídaly době, kdy došlo k vraždě. Měl i odřeniny na rukou, které mohly vzniknout při manipulaci s tělem oběti,“ prohlásili znalci.

„Zranil jsem se při stříhání větví,“ vysvětloval svá zranění Šafránek.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Radúz Šafránek před soudem

Mladý muž na začátku jednání tvrdil, že v době vraždy byl na túře po okolí Brna. Vražednou zbraň sice vyšetřovatelé nenašli, ovšem poblíž mrtvého těla našli pouzdro na útočný nůž. A na něm byla nejen DNA zavražděné dívky, ale také DNA Šafránka. Pachové stopy na pouzdru se také shodovaly s pachovými stopami obžalovaného.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám