Hlavní obsah

Útočník si oběť v obchodním centru vybral náhodně, policie prověřuje svědky

– Jeseník
Novinky, Ondřej Kořínek

Útočník, který napadl sedícího muže v obchodním centru v Jeseníku, byl podle policie pod vlivem alkoholu. Kriminalisté také prověřují osoby, které útok viděly, a muži nikterak nepomohly. Soud na pachatele uvalil vazbu.

Brutální útok v jesenickém obchodním centru

 
Článek

„Oba aktéři se nikdy neviděli a neznají se, čin je bez objektivního motivu. Útočník si svou oběť vybral náhodně,“ sdělila mluvčí policie Tereza Neubauerová k motivu činu.

Podle ní kriminalisté prověřují také svědky napadení. „Součástí vyšetřování je i prověření přihlížejících osob za účelem vyhodnocení jejich protiprávního jednání,“ dodala Neubauerová s tím, že útočník byl pod vlivem alkoholu. Nesdělila ale, kolik mu policie naměřila.

Útok se odehrál pod kamerami městské policie v přízemí obchodního domu, kam je možný nepřetržitý přístup. Na napadení reagoval jako první až strážník za kamerami, který na místo vyslal hlídku. Strážníci po příjezdu zadrželi útočníka a poskytli první pomoc poškozenému. Muž měl mnoho pohmožděnin a byl celý od krve. Podle operačního střediska městské policie nepřišel od občanů žádný telefonát, který by čin oznamoval.

Ostraha v obchodním centru není

„O této události jsem slyšel, ale jelikož tady tento týden není pan ředitel, nemohu vám k tomu říct nic víc. Ostrahu naše obchodní centrum nemá,“ řekl Novinkám zaměstnanec obchodního centra Pavel Kunovský.

Velmi brutální útok se odehrál 5. března v jesenickém obchodním centru Alkron. Třiatřicetiletý muž tam napadl o rok staršího sedícího muže na lavičce. Strhl ho na zem a kopal do něj, bušil pěstmi i přesto, že se napadený muž vůbec nebránil. Nakonec nad zraněným mužem mávl rukou a odešel.

Celému incidentu přihlíželo několik lidí. Zarážející na videozáznamu je dvojice, která sedí na lavičce a v klidu se během celého útoku líbá. Nikdo zraněnému muži nepomohl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám