Hlavní obsah

Útočník na záchranáře: Kvůli opilosti si nic nepamatuji

KLADNO

Středočeští policisté v pondělí zadrželi devatenáctiletého mladíka, který o víkendu napadl v kempu Višňová na Rakovnicku lékaře záchranné služby. Policisté násilníka zadrželi v místě jeho bydliště v Kladně. U výslechu státnímu zástupci řekl, že si kvůli opilosti na nic nepamatuje, informoval Právo mluvčí rakovnické policie René Černý.

Foto: fotobanka: DM turistické oblasti Beskydy-Valašsko, o.p.s.

cyklobus Beskydy

Článek

Státní zástupce prozatím nerozhodl o jeho obvinění, avšak dá se očekávat, že tak učiní ještě dnes. Mladík za napadení lékaře záchranné služby může být obviněn z výtržnictví a ublížení na zdraví, za což mu hrozí až tři roky vězení. Přitěžující okolností je přitom fakt, že zadržený se v minulosti dopustil jiného násilného činu, za což byl podmínečně odsouzen.

"O tom, zda bude proti mladíkovi vedeno vyšetřování na svobodě, či zda na něj v případě obvinění bude uvalena vazba, se rozhodne v úterý," sdělil Právu Černý.

Stav zraněného 29letého lékaře Pavla Rusého je stabilizovaný. Povaha zranění si však vyžádá nejméně týden v pracovní neschopnosti. Mladík lékaři způsobil otřes mozku a zlomil mu nos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám