Hlavní obsah

Útočník na Romy v Jeseníku se chtěl otrávit

Právo, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JESENÍK

Jeden ze tří mladíků odsouzených za útok na romskou rodinu v Jeseníku se v úterý pokusil o sebevraždu. Chlapce našla jeho matka přiotráveného poté, co se zapletl do dalšího slovního incidentu s místními Romy, který vyšetřuje policie.

Foto: Vratislav Konečný

Hamousův statek ve Zbečně u Křivoklátu, jedné z nejstarších vsí středních Čech

Článek

Lékařům se podařilo zdravotní stav osmnáctiletého studenta jesenické střední školy stabilizovat a poté ho propustili do domácího ošetřování.

Není zcela jasné, proč si chlapec sáhl na život. Policie se domnívá, že měl problémy v rodině, ale nelze vyloučit ani psychické vypětí, kterému byl vystaven po odsouzení Okresním soudem v Jeseníku.

Chlapce navíc opět vyšetřuje policie, a to v souvislosti s úterním incidentem před jesenickou radnicí, kde skupina mladíků údajně slovně napadla další Romy. Policie případ kvalifikovala jako trestný čin výtržnictví, ale zatím neví, kdo je v něm poškozeným a kdo pachatelem.

"Vyšetřování dosud není uzavřeno. Snažíme se sestavit seznam účastníků," potvrdil dnes ředitel jesenické policie Tomáš Kužel.

Přísnější tresty za loňský útok

Okresní soud v Jeseníku počátkem ledna mladíka odsoudil spolu se dvěma jeho kamarády za to, že loni v červnu vnikli opilí do bytu romské rodiny. Těhotnou ženu udeřili do obličeje dlažební kostkou a muže pořezali skleněnými střepy. Soud je za to potrestal tříletou podmínkou.

Případem se ale bude znovu zabývat krajský soud. Krajské státní zastupitelství, které kauzu vrátilo k novému projednání, bude požadovat přísnější potrestání viníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám