Hlavní obsah

Útočníci z Varnsdorfu a Olomouce byli obviněni

Kriminalisté obvinili 34letého muže, který v neděli večer vyhrožoval ve Varnsdorfu hostům jedné restaurace mačetou. Za výtržnictví a nebezpečné vyhrožování mu hrozí až tříleté vězení. Kriminalisté podali i návrh na jeho vzetí do vazby, informoval mluvčí děčínské policie Vojtěch Haňka. Obviněn byl i jeden z trojice cizinců, kteří zaútočili na skupinu mužů v Olomouci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž přišel do varnsdorfského podniku krátce před osmou večer, podle svědků divoce mával mačetou a vyhrožoval lidem fyzickou likvidací. „Pak, aniž by došlo k jakémukoli střetu, se sebral a podnik opustil. Cestou zbraň zahodil do křoví a záhy padl do rukou policistům, kteří na místo vyrazili,“ uvedl Haňka. Policisté muži naměřili téměř tři promile alkoholu.

Podobný incident ale s vážnějšími následky se stal na začátku srpna v Novém Boru. Skupina Romů tam zranila mačetami několik hostů baru, jednoho z nich vážně. Incident vyvolal řadu pochodů a demonstrací. [celá zpráva]

Obviněn i jeden útočník z Olomouce

Jeden ze tří cizinců, kteří v neděli nad ránem napadli skupinu mužů v centru Olomouce, byl také obviněn. Další dva byli propuštěni, protože se jim útok nepodařilo prokázat. V případě útočníků mělo jít o Vietnamce, kteří byli ozbrojeni noži, mačetami a holemi.

Obviněný muž je zřejmě organizátorem skupiny.

Dva muži po útoku skončili s řeznými poraněními v nemocnici, dalších pět utrpělo lehká zranění. Útoku měl předcházet jiný konflikt. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám