Hlavní obsah

Útočnice z radia bude obviněna z pokusu o dvojnásobnou vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Devětadvacetiletá ozbrojená útočnice, která ráno vtrhla do redakce ústeckého rádia North Music a zranila dva redaktory, bude obviněna z pokusu o dvojnásobnou vraždu. Nad motivem jejího konání však stále visí otazník.

Foto: Tomáš Vítámvás

Českomoravský pohár družstev 2011

Článek

"Žena má psychické problémy a součástí vyšetřování bude i zkoumání jejího duševního stavu soudními znalci. Není evidována jako drogově závislá," sdělila mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová.

Stav sedmadvacetiletého redaktora, kterého žena postřelila do hrudníku, je podle mluvčí ústecké nemocnice Kamily Němcové, velmi vážný. Muž má poraněny některé orgány a podstoupí operaci. Druhý, o dva roky mladší redaktor má poraněnou ruku. Po ošetření byl propuštěn domů.

Útočnici zneškodnil redaktor

Žena vpadla do vysílání kolem sedmé hodiny ráno. Dovnitř se dostala, když legálně drženou pistolí prostřelila skleněnou výplň dveří. Začala bezhlavě pálit a křičela: "Já vás tady všechny postřílím."

Podle mluvčí krajské správy ústecké policie Veroniky Beranové útočnici zneškodnil jeden z přítomných redaktorů, který využil momentu, kdy žena přestala střílet. V zásobníku se jí totiž vzpříčila nábojnice. Policie ji následně zadržela a předvedla k výslechu.

Žena chodila do rádia po tři měsíce

Podle jedné z redaktorek žena chodila do rádia po tři měsíce. Vždy postávala na chodbě a když se ji někdo ze zaměstnanců zeptal, zda někoho hledá, odpověděla, že ne.

Dodala, že jednomu z redaktorů žena držela pistoli u hlavy. Při střelbě pak údajně také křičela "Kde to máte, kde to máte".

Rádio North Music

Regionální rádio North music, které sídlí v rušné ulici v centru Ústí nad Labem, vysílá od ledna 1996. Podle informací na oficiálních internetových stránkách se rádio zaměřuje na cílovou skupinu 15 až 35 let.

Až do odpoledních hodin pouštělo pouze hudbu. Jednatel a ředitel rádia Miroslav Hašek ujistil, že majitelé prostory rádia více zabezpečí. "Tento čin velmi odsuzujeme a nedokážeme pochopit, co mohlo být jeho motivem," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám