Hlavní obsah

Utekla mi jedovatá kobra, lhal mladík ve Zlíně a málem se evakuovalo sídliště. Skončil v cele

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Velké policejní manévry zažili ve čtvrtek večer lidé ve Zlíně-Malenovicích poté, co v deset hodin večer na tísňovou linku ohlásil jednadvacetiletý muž, že mu během dne unikl z bytu jedovatý had, kobra královská, měřící dva a půl metru. Atmosféra na místě byla hodně napjatá, na doporučení veterináře se chystala i evakuace lidí z okolí. Ta nakonec nebyla potřeba, mladík si vše vymyslel.

Foto: Profimedia.cz

Kobra královská. Ilustrační foto

Článek

Na místo vyjelo několik hlídek, které začaly po hadovi pátrat a informovaly obyvatele.

„Na místo se dostavili i policisté s termovizní kamerou, díky níž mohli propátrat travnaté plochy mezi domy a těžce přístupná místa. Na opatření se podíleli také strážníci a hasiči. Oslovený veterinář navrhl ke zvážení možnost evakuace lidí ze sídliště, protože had je prudce jedovatý a dokáže usmrtit několik osob,“ popsala mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Chtěl zaměstnat strážníky

Půl hodiny po půlnoci vzaly události zcela jiný spád. Mladík, který únik hada oznámil, policisty a záchranáře doslova šokoval.

„Přiznal se, že oznámení o úniku hada si jen tak vymyslel. Byl rozmrzelý, protože předtím dostal pokutu za špatné parkování od strážníků, a chtěl se jim pomstít a hledáním hada je zaměstnat. Neuvědomil si však, že se svým vtipem může dopustit trestného činu šíření poplašné zprávy a způsobit nebezpečí vážného znepokojení obyvatel,“ uvedla mluvčí.

Policisté „chovatele“ následně zadrželi a zavřeli do cely. „Vyslechne si obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy, za který mu v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody. To však není všechno. Dosud netrestaného mladíka čeká úhrada nákladů spojených se zásahem, které prozatím nebyly vyčísleny. Mohou se pohybovat v řádu desítek tisíc korun,“ shrnula Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám