Hlavní obsah

Unikly záběry mrtvých těl z ostravské nemocnice, policie pátrá po autorovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Člověk, který zveřejnil na internetu záběry obětí střelby v ostravské nemocnici, může přijít o práci. Uvedl to ve středu ředitel nemocnice Jiří Havrlant. Okolnostmi vzniku záběru s mrtvými těly a jeho zveřejnění se zabývá i policie. Dvaačtyřicetiletý muž z Opavska v úterý v čekárně traumatologické ambulance zabil podle policie šest lidí, tři další zranil.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Policisté včetně speciálních jednotek zasahovali ve Fakultní nemocnici Ostrava, kde dvaačtyřicetiletý muž postřelil brzy ráno v čekárně traumatologické ambulance celkem devět lidí.

Článek

„Okolnosti vzniku fotografie jsou v šetření. Spolupracujeme s policií. Zatím ale ještě není jednoznačně určeno, kdo fotografii pořídil a zveřejnil. Pokud se podaří viníka najít, budeme chtít z toho vyvodit personální postih,” řekl ředitel. V úvahu bude přicházet i výpověď.

Jednou z obětí ostravského střelce je otec, který vlastním tělem chránil dceru

Krimi

Fotografie podle dostupných informací s největší pravděpodobností vznikla tak, že někdo přefotografoval obrazovku monitoru, který sleduje dění v čekárně. Další možností je, že záběr někdo stáhl z bezpečnostních kamer. Snímek pak koloval internetem, policie žádala o jeho stažení.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lidé přinášeli svíčky před budovu ostravské fakultní nemocnice

„Zjišťujeme okolnosti vzniku fotografie, jejího zveřejnění. Zabýváme se i zprávami, které se pod ní na sociálních sítích objevily,” řekla mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková.

Policie podle ní zatím nebude spekulovat o případné právní kvalifikaci činu.

Chodil po čekárnách

K útoku střelce ve Fakultní nemocnici Ostrava došlo v úterý ráno. Muž podle svědkyně, kterou citovalo tn.cz, nejprve prošel několik čekáren jako například kardiologii, gastroenterologii, kde však nebyli téměř žádné pacienti. Následně došel do čekárny traumatologické ambulance. Čekající pacienty střílel z bezprostřední blízkosti do hlavy a hrudníku.

Střelec z Ostravy si psal se zpěvákem Stypkou. Prý měl stejnou nemoc

Krimi

Pak utekl a později spáchal sebevraždu v Děhylově na Opavsku. Legální zbraň střelec neměl a měl trestní minulost. Oficiální motiv jeho činu zatím policie nezveřejnila, v médiích se objevily informace, že se muž domníval, že je vážně nemocen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám