Hlavní obsah

Umlátil přítelkyni pánví, dostal 16 let vězení

Právo, Aleš Pelikán
Ústí nad Labem

Vraždu přítelkyně, kterou loni v listopadu umlátil v Kadani téměř 1,5 kilogramu těžkou pánví 43letý Milan Kaminski, potrestal ve středu Krajský soud v Ústí nad Labem 16 lety vězení. Kaminski i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na odvolání, rozsudek tak zatím není pravomocný.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Milan Kaminski před senátem Krajského soudu v Ústí nad Labem

Článek

Kaminski se k činu přiznal, tvrdil ale, že jednal v náhlém hnutí mysli a žádnou vraždu nerozmýšlel. Po vražedném útoku se osprchoval. Zakrvácené oblečení roztrhal a spláchl do záchodu a šel se udat na policii.

Podle soudu jednal muž s rozmyslem, i když se nepodařilo prokázat, že si pánev pod postel připravil, jak tvrdila obžaloba. „V jednání obžalovaného je možné sledovat znak rozmyslu. Nahnul se pod postel, vytáhl pánev, nelze mluvit o afektu a náhlém hnutí mysli,“ řekl v odůvodnění rozsudku předseda senátu Ondřej Peřich.

Podle znalců je Kaminski nevyváženou osobností s projevy nezdrženlivosti a nestálosti. Má tendence na přesun viny za svá selhání na okolí. Ve zlobném afektu si tak nejspíše vybíjel agresi.

Vražda se stala loni 23. listopadu ráno v bytě, kde oba bydleli. Večer předtím se hádali, ráno se muž rozhodl nic netušící ležící ženu ve vzteku pánví napadnout. Chtěl totiž odcestovat a potřeboval odvézt za matkou do Německa. To přítelkyně odmítla, tak si na ní vybil vztek. Žena měla řadu poranění zejména na hlavě, zemřela na místě na pohmoždění mozku po poranění lebky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám