Hlavní obsah

Umlátil a ukopal k smrti matku své přítelkyně, prý na něj útočila holí

Novinky, bad
Praha

Šestatřicetiletý Bulhar Rosen Dimitrov Mitkov se při své středeční výpovědi u pražského městského soudu přiznal k vraždě matky své přítelkyně. Mitkov ženu ukopal a umlátil k smrti, za což může dostat až dvacet let vězení, případně i více.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Eskorta přivádí obžalovaného Rosena Dimitrova Mitkova k soudu.

Článek

Mitkov napadl jedenaosmdesátiletou nemohoucí matku své přítelkyně letos v březnu v pražské ulici Na Jezerce. Podle jeho slov měli v domácnosti komplikovaný vztah. Přítelkyně, se kterou se minimálně pětkrát rozcházeli a opět scházeli, ho vyhodila z bytu. Mitkov přišel tři dny před stanovenou lhůtou odchodu do bytu podle svých slov „moc opilý“. Měl prý asi osm panáků becherovky a asi pět piv. Ještě zhruba dvě hodiny po útoku mu policisté, kteří ho zatýkali, naměřili 1,8 promile alkoholu v krvi.

Když dorazil do bytu, začali se se stařenkou hádat. Žena mu prý nadávala a „vystartovala na něj s holí”, prý ho asi třikrát praštila do hlavy. Mitkov ji v návalu vzteku udeřil pěstí do obličeje takovou silou, až upadla na zem, kde do ní kopal a mlátil ji rukama. „Je mi líto, že jsem způsobil smrt starého člověka. Nevím, jak se to stalo, byl jsem hodně moc opilý, byl jsem v afektu,“ prohlásil u soudu Mitkov. „Nejsem perfektní, udělal jsem věc, které budu litovat celý svůj život,“ pokračoval lámanou češtinou Mitkov.

Ženu, stále ještě při vědomí, podle obžaloby přikryl dekou a nechal ji ležet na zemi. Sám Mitkov ale popřel, že by ženu přikrýval. Téměř vzápětí po skončení útoku přišla do bytu sousedka, která zavolala sanitku a policii. Napadená žena ovšem převoz do nemocnice nepřežila.

Za zvlášť surovou a trýznivou vraždu může Mitkov dostat až dvacetileté vězení, případně i výjimečný trest. Podle znalců je Mitkov psychicky v pořádku, útočil podle nich v prostém afektu, způsobeném opilostí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám