Hlavní obsah

Ukradl přívěsný vozík, aby převezl auto manželce do Rumunska

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po více než roce se kriminalistům v Jeseníku podařilo objasnit krádež přívěsného vozíku, k níž došlo v jednom jesenickém autobazaru. Jedenačtyřicetiletý cizinec policistům řekl, že jej potřeboval, aby na něm manželce převezl nově zakoupený zánovní vůz do Rumunska. Právo o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke krádeži podle ní došlo loni v červenci. Pachatel přelezl plot autobazaru a následně se mu podařilo odjistit vjezdovou bránu. Z areálu pak odcizil přívěsný vozík v hodnotě 50 tisíc korun.

„Tím začala mravenčí práce na případu. Kriminalisté zhlédli desítky hodin kamerových záznamů, vytěžili informační systémy a zjistili možného pachatele. Práce byla o to složitější, že stopy vedly až do Rumunska,“ uvedla mluvčí.

Vzala si k sobě bývalého manžela, ten ji chtěl hodit přes zábradlí. Dostal 5,5 roku

Krimi

Protože muž má vazbu na Českou republiku, po nějaké době se vrátil zpátky. Na to kriminalisté čekali.

„Během výslechu se pak nestačili divit, proč 41letý muž přívěsný vozík odcizil. Své manželce koupil zánovní vůz a slíbil, že jí ho doveze. A sliby se musí přece plnit. Protože mu neklapla zápůjčka jednoho vozíku, druhý si ‚vypůjčil‘ v autobazaru,“ doplnila mluvčí.

Cizinec byl obviněn z krádeže. Hrozí mu až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám