Hlavní obsah

Ujížděl policistům a pak havaroval

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Do stíhání osobního auta značky BMW se pustili v úterý večer policisté na silnici u Dobřenic na Královéhradecku. Řidič nedal přednost policejnímu vozu na kruhovém objezdu a pak odmítl respektovat pokyn k zastavení. Dvě vozidla z dálničního oddělení Pravy ho pronásledovala více než hodinu a policistům se podařilo řidiče zadržet až v obci Břehy na Pardubicku, kde kvůli riskantní jízdě havaroval.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Během pronásledování řidič ujížděl v obcích místy až stopadesátikilometrovou rychlostí, nerespektoval přednosti v jízdě a celkově riskantní jízdou ohrožoval další účastníky silničního provozu. Policisté předpokládali, že ve vozidle se může nacházet pachatel závažného trestného činu, opilá nebo zdrogovaná osoba, případně, že se jedná osobu v pátrání nebo o odcizené vozidlo. Z těchto důvodů je Policie ČR ze zákona oprávněna vozidlo zastavit,“ uvedla Ivana Ježková z hradeckého policejního ředitelství.

Po havárii řidič zůstal ve vozidle sedět a odmítal vystoupit. Policisté se domnívali, že může být zraněný a rozbili boční okénko, aby řidiče vyprostili. Zranění se nakonec nepotvrdilo.

Do Pardubic nesměl

Policie poté zjistila, že se jedná se o třiadvacetiletého řidiče z Náchodska, který kromě toho, že nerespektoval pokyny policistů k zastavení, riskantní jízdou ohrožoval účastníky silničního provozu, není navíc držitelem řidičského oprávnění a má vysloven zákaz vstupu na území okresu Pardubice pro majetkovou trestnou činnost. Auto, které řídil, bylo bez platné technické kontroly.

„S řidičem byly provedeny veškeré potřebné úkony a ještě v nočních hodinách byl propuštěn. Další důvody, proč řidič před policisty tak dlouho a riskantně ujížděl, jsou dále v šetření. V současné době je předčasné spekulovat i o sankcích, které řidiči hrozí,“ doplnila Ježková.

Reklama

Výběr článků

Načítám