Hlavní obsah

Údajný šéf mosteckého podsvětí se přihlásil policii

MOST

Mostecká policie už nemusí hledat údajného šéfa tamního podsvětí Martina Macháčka, aby se dozvěděla, proč před měsícem v litvínovské restauraci Koldům surově ztloukl policistu v civilu. Macháčka totiž ve středu zřejmě přestal bavit život psance a policii se vydal sám.

Článek

"Obrátil se na jednu z ústeckých kriminalistek, jíž po předchozí zkušenosti důvěřoval," sdělila Novinkám policejní mluvčí Jarmila Hrubešová. Macháček se s největší pravděpodobností dočká obvinění z ublížení na zdraví a výtržnosti. Pokud se vyšetřovatelům podaří prokázat, že zbitého policistu znal, mohlo by se obvinění rozšířit i na útok na veřejného činitele.

"Ten napadený je hlídkař. Nevyšetřuje žádné trestné činy, kontroluje dodržování pořádku. Zmlátili ho jen proto, že je policista," uvedl krátce po incidentu šéf mostecké kriminálky Jaroslav Káninský. Po výslechu by měli kriminalisté rozhodnout, zda požádají soud o uvalení vazby, aby Macháčka nemuseli hledat podruhé.

Macháček a jeho parta vyprovokovali na diskotékách celou řadu incidentů. Většina obětí však ani nepodala trestní oznámení. Ze strachu nechodí ani k soudu. Soudkyně Bohumila Huňáčková musela kvůli tomu přerušit i přelíčení s Macháčkem a jeho chorvatským kumpánem Daliborem Divkovičem.

Podle policie mafie na Mostecku neexistují

Oba čelí obvinění za to, že v klubu zpěváka Martina Maxy v Litvínově tloukli pěstí a kopali do obličeje a hrudníku jednoho z hostů. Zlámali mu nos, pohmoždili páteř, zlomili žebro a způsobili otřes mozku. Divkovič napadl i jiného hosta Maxova baru. Zpěvák se napadeného zastal a Chorvat mu prý za to rozbil hlavu pistolí.

Jednoho ze svědků, Martina Látera, pak recidivista Martin Stadler údajně na objednávku tloukl palicí do hlavy, aby exemplárním trestem varoval ostatní svědky před přílišnou upovídaností. Podle Maxy stojí Macháček spolu s dalším mužem za organizovaným zločinem. Jejich lidé prý vybírají takzvané výpalné od majitelů diskoték, heren a barů. Podle policie však zločinecké organizace, specializující se na vydírání, na Mostecku nejsou.

Reklama

Výběr článků

Načítám