Hlavní obsah

Učitelka žáka jen políbila, neměla s ním sex

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Případ učitelky z Kladna, která byla nařčena ze zneužití čtrnáctiletého žáka ze své třídy, se dostává do podstatně mírnější roviny. Policie popřela, že šetřila případ jako pohlavní zneužívání. Ředitelka školy Jana Červenková popřela, že by učitelku s žákem 9. třídy nachytala při souloži nebo jiném podobném excesu.

Článek

"Nic takového se nestalo, jsou to všechno nesmysly, nikoho jsem nikde nenachytala. Kvůli tomu, co z toho udělala média, se nebudu k celé věci vyjadřovat," řekla Právu ředitelka.

O dění ve škole byl informován náměstek primátora Antonín Kajgr (ODS), který má školství na starosti. "Rozhodně nemůže být řeč o souloži nebo něčem takovém. Pouze podle zpráv ze školy a hovoru s paní ředitelkou vím, že paní učitelku někdo údajně viděl s žákem, jak se objímají a dali si polibek, ani to ale není vyšetřováním policie potvrzené," uvedl Kajgr.

Také policie potvrdila, že osmatřicetiletá učitelka není viněna z pohlavního zneužití žáka. "Škola oznámila nevhodné chování učitelky, nyní budou znalci zkoumat, co ze za tím skrývá. Vyslechneme svědky a teprve pak by mohlo padnout nějaké obvinění. To je ale teď předčasné," uvedla mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Učitelka tělocviku a rodinné výchovy, která je z nevhodné náklonnosti k žákovi viněna, dala výpověď sama. "Není pravda, že ji paní ředitelka vyhodila na hodinu. Poté, co se ve škole rozkřiklo, že se nevhodně chová, dala po rozmluvě s ředitelkou výpověď sama. Teprve potom se vedení školy radilo s právníky a dalo oznámení na policii," řekl Právu Kajgr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám