Hlavní obsah

Učitelka přijela opilá autem do přerovské mateřské školky

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

Opilá přijela do práce autem minulý pátek učitelka jedné mateřské školy v Přerově. Přišli na to městští strážníci, když řešili její ranní incident s řidičem, kterému podle jeho slov poškrábala dveře auta. Městská policie v Přerově o události informovala ve středu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Požádal nás o pomoc muž, který zjistil, že má poškrábané dveře na svém vozidle. Při příjezdu hlídce sdělil, že k poškození laku došlo pravděpodobně v době, kdy dveře otevřela neznámá žena a křičela na něj, že ji brání ve výjezdu z garáže. Pak údajně dveře v rozčílení zabouchla a odešla,“ řekl Právu zástupce ředitele přerovských strážníků Miroslav Komínek.

Strážníkům se podle něj podařilo zjistit totožnost dotyčné ženy a dále zjistili, že pracuje jako učitelka v mateřské škole. Když ji v místě zaměstnání hlídka kontaktovali, připustila, že byla v kontaktu s poškozeným řidičem.

„Během projednávání nabyli strážníci dojmu, že je učitelka pod vlivem alkoholu a proto ji za přítomnosti ředitelky vyzvali k dechové zkoušce. Žena zpočátku popírala, že by pila alkohol a odmítala provést dechovou zkoušku. Nakonec se jí podrobila a v dechu ji bylo okolo 11. hodiny dopoledne naměřeno 1,6 promile alkoholu,“ uvedl Komínek.

Pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se mohla žena dopustit nejen tím, že jako řidička jela opilá autem, ale i jako učitelka mateřské školy, která má odpovědnost za děti, byla podle něj na místo přivolána hlídka Policie ČR, které byl případ předán k dalšímu šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám