Hlavní obsah

Učitel autoškoly se ukájel před žačkami

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Vskutku neobvyklý případ řeší přestupková komise Městského úřadu v Bohumíně na Karvinsku. Rozhoduje nyní o pokutě pro učitele autoškoly, který se při jízdách ukájel přímo před svými žačkami.

Článek

"Loni v létě jsme projížděli lesem a učitel mi řekl, ať odbočím na polní cestu. Zastavili jsme, on si rozepnul kalhoty a začal se uspokojovat," popsala jedna ze žaček 18letá Eva Peřinová. "Řekla jsem mu, ať toho nechá, ale on nemínil přestat," dodala. Celou věc proto okamžitě nahlásila policii. Jako první na případ upozornil pořad TV Nova Občanské judo.

Peřinová vypověděla, že nebyla sama, před kterou se učitel autoškoly začal ukájet. "Takových holek je strašně moc. Mají ale strach vypovídat, aby jim nedělal problémy," konstatovala. Sama při incidentu pohotově zareagovala a zapnula nahrávání na svém mobilu. Policii předala nahrávku jako důkaz. "Asi za čtyři dny si mě zavolali, že celou věc odložili a předali městskému úřadu jako přestupek," zaraženě popsala dívka.

Podle mluvčího Okresního ředitelství policie v Karviné Stanislava Sobola nešlo o žádný trestný čin. "Učitel autoškoly tu dívku vlastně k ničemu nenutil a naše zákony na sexuální harašení nepamatují. Je obsaženo pouze v občanském zákoníku, jako sexuální obtěžování na pracoviště. O takový případ se ale nejednalo," uvedl policejní mluvčí.

Přestupková komise zatím o pokutě pro učitele, kterého už mezitím majitel autoškoly propustil, nerozhodla. "V tuto chvíli prověřujeme nové důkazy a vyslýcháme další svědky," uvedla mluvčí radnice Lucie Balcarová. Bývalému učiteli autoškoly podle ní hrozí pokuta nejvýše tři tisíce korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám