Hlavní obsah

Účastník Czechteku definitivně osvobozen z napadení policistů

– PRAHA
Právo, Radim Vaculík

Sedmadvacetiletý Ivo Kokrment z Prahy se ve středu dočkal pravomocného osvobození v případu údajného napadení policistů zasahujících na předloňské technoparty Czechtek. Dokončen tak byl zřejmě poslední spor, který se týkal kontroverzního zásahu policie na Czechteku.

Článek

Kokrment už byl jednou obžaloby z útoku na veřejného činitele zproštěn, ale státní zástupce si proti dubnovému verdiktu tachovského okresního soudu podal odvolání. K překvapení všech ho ale ve středu u plzeňského krajského soudu vzal zpět.

To v praxi znamená, že původní zprošťující rozsudek nabyl právní moci. O soudním líčení informovala Helena Svatošová z nevládní právnické organizace Iuridicum Remedium a vše ve čtvrtek Právu potvrdila i pracovnice trestní odvolací kanceláře plzeňského soudu.

Kokrment byl obžalován za to, že předloni 30. července svým vozem najel na policistu u výjezdu z dálnice ve směru na Mlýnec na Tachovsku. Policistovi se tehdy nic nestalo. Technař tvrdil, že nic takového neprovedl. Podle Svatošové byl naopak účelově obviněn poté, co ho sami policisté, kteří údajně psychicky selhali, nezákonně napadli. U soudu pak údajně vypovídali nevěrohodně a jejich tvrzení si prý vzájemně odporovala.

"Výsledek řízení potvrzuje, že obvinění mého klienta těmi policisty bylo spíše snahou zamaskovat jejich vlastní selhání," míní Kokrmentův advokát z řad Iuridica Remedia Matěj Dvořák. Pochválil postup žalobce, který se prý snažil osvětlit všechny skutečnosti případu, a to v neprospěch i ve prospěch obviněného.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám