Hlavní obsah

U Trutnova se srazily dva větroně, jeden pilot zahynul

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Úmrtím jednoho člověka skončil pád větroně, který se stal v úterý odpoledne u Trutnova. Stroj se zřítil do kukuřičného pole nedaleko hranic města směrem na Krkonoše zhruba v 15.45.

Foto: Policie ČR

Trosky větroně, který se zřítil do kukuřičného pole.

Článek

„Začali jsme vyšetřovat pád větroně, který se ve vzduchu pravděpodobně z dosud nezjištěných příčin střetl s druhým. Při havárii došlo k jejich poškození. Jeden ze strojů nouzově přistál nedaleko, druhý se bohužel zřítil do kukuřičného pole. Pád nepřežil jeden pilot,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková s tím, že totožnost oběti nyní policie zjišťuje.

„Čekáme na příjezd pracovníků Ústavu pro vyšetřování leteckých nehod, kteří se zúčastní ohledání trosek větroně,“ dodala Ježková. Pilot větroně, který nouzově přistál, je v pořádku.

Na místě byl také vrtulník, který propátrával místo dopadu, neboť v prvních chvílích nebylo přesně jasné, kde stroj dopadl.

„Oznámení o neštěstí jsme přijali několik, na místo ihned vyjely tři jednotky hasičů a zahájili jsme pátrací akci. Nějaké indicie jsme měli i od pilotů dalších větroňů, které tu létaly. Poté co pád viděli, přistáli a snažili se pomoci nám s lokalizací,“ doplnila mluvčí hasičů Martina Götzová s tím, že poté, co záchranáři objevili místo letecké nehody, tak bylo místo zabezpečeno.

Reklama

Výběr článků

Načítám