Hlavní obsah

U Třeboně se srazil osobní vlak s autem. Zraněný řidič skončil v nemocnici

– Třeboň • Aktualizováno
Právo, kal

Na železničním přejezdu u sídliště Gigant v Třeboni se v neděli odpoledne srazil osobní vlak s autem. Při nehodě se zranil řidič vozidla (63), kterého převezli záchranáři do českobudějovické nemocnice. Cestujícím ve vlaku se nic nestalo.

Foto: Policie ČR

Nehoda vlaku a osobního vozu v Třeboni.

Článek

„K nehodě došlo po čtvrté hodině odpolední. Vlak jedoucí od Lomnice nad Lužnicí do Třeboně se severně od města Třeboně na železničním přejezdu srazil s osobním autem. Ve vlaku cestovalo šedesát tři lidí a tříčlenná posádka vlaku. Nikdo z nich nebyl zraněn,“ řekl k nehodě mluvčí jihočeské policie Miroslav Doubek.

Při nárazu utrpěl zranění řidič osobního auta, kterého záchranáři ošetřili na místě a převezli do českobudějovické nemocnice. „Okolnosti nehody vyšetřují jindřichohradečtí policisté. Zkoušky na přítomnost alkoholu u řidiče auta i strojvedoucího vlaku byly provedeny s negativním výsledkem. Výstražné znamení na železničním přejezdu bylo funkční,“ dodal Doubek.

Škoda na osobním vlaku, který naštěstí po nárazu nevykolejil, byla odhadnuta na devadesát tisíc korun, na osobním autě na sto padesát tisíc korun. Pro cestující byla okamžitě zajištěna náhradní přeprava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám