Hlavní obsah

U Šternberka havarovalo šest aut, jeden muž zemřel

Právo, Petr Marek

Nehoda šesti vozidel, při které jeden člověk přišel o život a další tři lidé byli lehce zraněni, se stala v pátek odpoledne u Štarnova na hlavním tahu mezi Šternberkem a Olomoucí. Silnice musela být uzavřena. Zraněné i mrtvého museli z aut hasiči vyprošťovat.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda u Šternberka na Olomoucku

Článek

„Devětačtyřicetiletý řidič Fabie jedoucí od Šternberka z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru. Od Olomouce jedoucí suzuki se mu ještě vyhnulo. Čtyřiašedesátiletý řidič Mitsubishi, které jelo za ním, však již střetu zabránit nedokázal. Při havárii utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Řidič Fabie a další dva jeho spolujezdci byli s lehkými zraněními převezeni do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ řekl Právu v pátek krajský policejní mluvčí Josef Bednařík s tím, že na místě havarovala ještě další čtyři vozidla.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda u Šternberka na Olomoucku

„To už se ale jednalo jen o plechařinu bez újmy na zdraví,“ uvedl mluvčí a dodal, že silnice v obou směrech musela být uzavřena. „Dopravu odkláníme přes okolní obce. Provoz bude obnoven nejdříve po devatenácté hodině,“ zakončil Bednařík.

„Tři zraněné z Fabie jsme vyprošťovali pomocí hydraulického rozpínáku. Poté byli předání záchranné službě. Mrtvého muže z Mitsubishi teprve vyprošťovat budeme,“ řekl k neštěstí v pátek v podvečer Právu mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám