Hlavní obsah

Slovenská policie uzavřela hraniční přechod na dálnici D2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slovenská policie před polednem uzavřela hraniční přechod na dálnici D2. Za přechodem Lanžhot směrem na Slovensko je zhruba dvacetikilometrová kolona kamionů. Vyplývá to z webu Dopravniinfo.cz. Problém je už na hranicích Slovenska s Maďarskem, které také zavedlo na hranicích přísná opatření kvůli šíření koronaviru.

Kolona kamionů na dálnici D2Video: Policie ČR

 
Článek

„Dálnice D2 směr Slovensko je uzavřena: Hraniční přechod byl uzavřen. Policie odklání dopravu na EXITu 48 ve směru Hodonín/Holíč,” uvedl mluvčí silničářů Jan Rýdl.

V úterý a ve středu kolona odpoledne měřila kolem třiceti kilometrů, slovenská strana kamiony pouštěla ve vlnách. Kolona na D2 dosahovala v úterý i ve středu zhruba k Rakvicím. Přes Lanžhot se vzhledem ke komplikované dopravní situaci na slovenské dálnici v úterý odpoledne dostalo ve vlnách zhruba vždy 100 kamionů, přechod byl jinak uzavřený.

Ve středu byl přechod otevřený až k večeru, následně se opět zavíral. Ředitelství silnic a dálnic ve středu řidičům rozváželo pitnou vodu.

„Řidiče kamionů vyzýváme, ať neblokují levý jízdní pruh. Řidičům osobních aut doporučujeme na D2 ve směru na Slovensko nevjíždět a využít alternativní trasy, například II/425,” uvedla policie na svém webu.

Do Polska bez kolon

Provoz na hraničním přechodu do Polska v Náchodě byl ve čtvrtek ráno plynulý a bez kolon kamionů. Kolona nákladních aut, která ještě ve středu večer stála mezi Náchodem a Českou Skalicí, se v noci rozjela. Uvedla to řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Kolony se před přechodem Náchod tvořily od pondělního rána, kdy Poláci na přechodu zahájili kvůli pandemii COVID-19 důkladné kontroly lidí vstupujících do země. Ve středu ráno konec kolony dosahoval až na dálnici D11 u 50 kilometrů vzdáleného Hradce Králové. Následně Poláci výrazně zrychlili odbavování kamionů a kolona se začala zmenšovat.

Kolona u Náchoda má přes 30 kilometrů. Šílené, lidé po noční sedí hodiny v autě, líčí starosta

Koronavirus

Přechod Náchod - Kudowa Slone je jediným přechodem v Královéhradeckém kraji, který odbavuje kamiony. Ve čtvrtek byl otevřen ještě hraniční přechod Královec - Lubawka, který však mohou využívat jen vozidla s hmotností do devíti tun. Ostatní hraniční přechody v kraji jsou uzavřené.

Bez kolon hlásí policie také přechody v Moravskoslezském kraji. „Na příjezdových komunikacích k hraničním přechodům s Polskou republikou se netvoří kolony vozidel, průjezd je v této chvíli plynulý. Pro osobní vozidla včera nově otevřený hraniční přechod s Polskou republikou Závada je v provozu,” uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

O půlnoci z neděle na pondělí začal platit zákaz cestování českých občanů kamkoli do zahraničí. Cizinci naopak nesmí do České republiky. Také Polsko zakázalo vstup cizinců do země. Pro vydané restrikce existují výjimky, například pro pendlery, tedy lidí jezdící přes hranice za prací.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám