Hlavní obsah

U Plzně se převrátil obrovský autojeřáb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Šedesátitunový autojeřáb, údajně nejtěžší svého druhu v ČR, se ve středu ráno převrátil na bok mimo vozovku u Kotousova na Plzeňsku. Silnice II. třídy u odbočky na Blovice je uzavřena, řidiči by měli místo objíždět po místních komunikacích. Z jeřábu uniká nafta a olej. Nikdo nebyl zraněn.

Článek

"Ve vozidle je 700 litrů nafty a 400 litrů hydraulického oleje. Obě kapaliny začaly unikat do půdy," řekl mluvčí krajských hasičů František Vaško. Na místě jsou profesionální hasiči s chemickým kontejnerem, kteří přečerpávají naftu do barelů a sorbentem omezují únik oleje.

O havárii už informovali odbor životního prostředí Blovice a Českou inspekci životního prostředí. Jejich specialisté určili postup likvidace úniku. "Po odčerpání nafty a oleje bude následovat vyproštění jeřábu, což potrvá celé dopoledne," uvedl Vaško.

To potvrdil také operační důstojník policie Plzeň-jih. "Je to největší jeřáb, který u nás jezdí. Utrhla se pod ním krajnice," uvedl policista. Podle něj sice leží mimo vozovku, ale silnici blokují vozidla hasičů i vyprošťovací techniky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám