Hlavní obsah

U Pardubic hoří stáje komplexu Apolenka, hasiči koně vypustili

Právo, Novinky, Zdeněk Seiner
Pardubice
Aktualizováno

Od časného rána hoří ve Spojile na Pardubicku stáje, kde bylo kolem čtyř desítek koní. Hasičům se je podařilo vypustit, některá zvířata utekla sama. S odchytem pomáhají městští strážníci z Pardubic. Hasiči a policie vyšetřují příčiny požáru, podle předběžných informací mohlo jít o technickou závadu.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár stájí komplexu ApolenkaVideo: Zdeněk Seiner, Právo

 
Článek

Od tři čtvrtě na pět hasiči likvidují požár stodoly o rozměrech 20 krát 20 metrů, ve které je uskladněna sláma. Hasiči koně vypustili, někteří si sami protrhli ohradu. Plameny zasáhly celý objekt a střecha se zřítila. Škodu hasiči předběžně vyčíslili na 2,5 milionu korun.

Policie na dvě hodiny zastavila v okolí dopravu, protože zvířata ve zmatku vybíhala i na silnici. Podle informací Práva z místa požáru se do osmé hodiny ranní podařilo pochytat všechny koně kromě dvou, žádné zvíře nebylo zraněno. S odchytem zbylých koní hasičům pomáhá městská policie.

„Až požářiště vychladne, budeme dále jednat podle postupů vyšetřovatelů. Na místě není žádná zraněná osoba,“ odmítla spekulovat o příčině požáru mluvčí policie Markéta Janovská. Neoficiálně hasiči zpravodaji Práva naznačili, že nejpravděpodobnější příčinou by mohla být technická závada.

Na místě jsou profesionální hasiči z Pardubic a Chrudimi a dobrovolné jednotky z Hostovic, Dašic, Sezemic a Spojila.

Foto: Právo

Požár stájí komplexu Apolenka

Apolenka byla založena v roce 1999. Na statku ve společnosti koní a ostatních zvířat je věnována péče osobám se zdravotním postižením prostřednictvím rehabilitace, pracovních zkušeností, sportovních aktivit či vzdělávání. Prodávají se zde také farmářské výrobky z mléka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám