Hlavní obsah

U kadeřnictví v Hradci střílel policista, zabil ženu

Právo, Novinky, ČTK, lž, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Na dvoře jednoho z domů naproti soudní budovy v Hradci Králové se v pátek odpoledne střílelo. Policista postřelil u kadeřnictví ženu a následně sebe. Žena později následkům zranění podlehla, muž je v kritickém stavu. Případ si převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Po střelbě v centru Hradce Králové zůstali dva těžce zranění lidé.

Článek

„Postřelená žena zemřela,“ potvrdil lékařský náměstek Fakultní nemocnice v Hradci Králové Zdeněk Tušl. Postřelený muž je podle jeho informací stále v kritickém stavu. Jeho zranění jsou však skutečně vážná.

Pachatelem údajně bývalý fotbalista

„Nechtějte po nás nic, byla to kamarádka,“ odmítla okomentovat nešťastnou událost žena, která pracuje v budově, v níž k incidentu došlo.

Podle nepotvrzených informací má být střílejícím policistou bývalý prvoligový fotbalista Martin Barbarič a postižená měla být jeho manželka. Tímto způsobem se rozhodl řešit rodinné problémy.

"Mohu potvrdit, že ten muž je příslušník Policie České republiky. Z tohoto důvodu je také příslušnost naše," řekla mluvčí GIBS Radka Sandorová. Na místě je podle ní několik příslušníků inspekce. Spolu s policií provádějí prvotní vyšetřovací úkony, uvedla.

Incident se stal před 14. hodinou na dvoře u kadeřnictví naproti soudní budovy. Podle policejní mluvčí byl těžce zraněn policista a žena. Oba byli převezeni do nemocnice v Hradci Králové.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Po střelbě v centru Hradce Králové zůstali dva těžce zranění lidé.

„Naši pracovníci jsou na místě a provádějí prvotní úkony, informací je zatím velice málo,“ řekla Novinkám mluvčí GIBS Radka Sandorová a dodala, že zatím ani netuší, zda šlo o služební zákrok nebo soukromou věc.

Reklama

Výběr článků

Načítám