Hlavní obsah

U Jalubí se srazily dvě řidičky, hasiči je museli z aut vystříhat

Právo, mhr
Uherské Hradiště

Dvě řidičky vystřihávali hasiči v pondělí večer z jejich aut po srážce na silnici mezi Starým Městem a obcí Jalubí na Uherskohradišťsku. Obě ženy byly poté s těžkým zraněním převezeny do nemocnice.

Foto: Hasičský záchranný sbor

Z obou aut zůstaly po srážce vraky.

Článek

K nehodě došlo asi v 19:00."Po čelním střetu vozů došlo k vážným zraněním obou řidiček. Obě zůstaly ve vracích svých aut zaklíněny," řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Hasiči byli podle něj na místě pět minut po výjezdu ze stanice v Uherském Hradišti. Velitel zásahu musel vzhledem k okolnostem rozdělit tým na dvě skupiny. Každá se věnovala vyprošťování jedné ženy. "Postupně byly odstřiženy dveře i sloupky aut, uvolněno sevření a obě ženy byly vytaženy, aby se jim mohli věnovat připravení zdravotníci," uvedl mluvčí.

Řidičky byly podle něj odvezeny do nemocnice. "Podle lékaře utrpěla jedna středně těžké a druhá těžké zranění," dodal Mitáček.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla zcela uzavřena doprava na silnici. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám